Menu Wigilijne

Menu wigilijne to wspaniała okazja, aby cieszyć się Świętami Bożego Narodzenia pośród najbliższymi lub współpracownikami. Na tak uroczystą okazję Catering Group przygotowało wspaniałe propozycje, które przypadną do gustu wszystkim uczestnikom wieczerzy wigilijnej czy spotkania opłatkowego. Na gości czekają wykwintne potrawy w formie zimnego bufetu, opartego na wspaniałych daniach, których głównym składnikiem są ryby. Podane w bardzo interesujący i niezwykły sposób, występują w towarzystwie grzybów, warzyw, nabiału czy pieczywa.

Kompozycje pozwolą na rozkoszowanie się znanymi potrawami w zupełnie innej odsłonie – ciekawej i efektownej. Menu wigilijne z Catering Group to także doskonałej jakości potrawy składające się na gorący bufet. Do wyboru są aromatyczne zupy, tradycyjne pierogi czy pyszne dania z ryby podane na gorąco.

Uwieńczeniem spotkania przy opłatku będą słodkie desery, inspirowane polską tradycją – serniki, kutie, strudle, makowce czy pierniki. Całość – podana w efektownej formie – przybiera wyjątkowego, świątecznego charakteru.

Jeśli organizują Państwo spotkanie wigilijne, to Catering Group sprawi, że serwowane menu stworzy przyjazną, świąteczną atmosferę.

BUFET I

 

Zimny bufet

Tatar z marynowanego łososia z olejem z pestek dyni i kiełkami

Ryby z naszej wędzarni dekorowane cytryną i koprem

Śledź z sałatką z plastrów małych buraczków marynowanych w zakwasie warzywnym

Karp faszerowany na słodko w galaretce z ciemnego piwa

Delikatny mus z wędzonego pstrąga z chrzanowym kremem

Szczupak pieczony w całości faszerowany grzybami

Roladki z sandacza nadziewane musem z szyjek rakowych

Wybór pasztetów z domowymi marynatami, z konfiturą z żurawiny

Soczysta wędzona na zimno szynka wiejska podana z tatarskim sosem

Polędwiczki wieprzowe pieczone w miodzie nadziewane suszoną śliwką

Zielona sałata z wędzoną sieją ,ogórkiem kiszonym i gotowanym jajkiem

Sałatka ziemniaczana ze szczypiorkiem ,prażonym bekonem i marynowanymi kurkami

Sałatka z czerwonych buraczków z marynowanymi rodzynkami i orzechami

***

Gorący bufet

Wigilijny barszcz czerwony z uszkami

Smażone fileciki z karpia królewskiego z sosem grzybowym

Pstrąg z duszonymi warzywami w sosie pomidorowym

Wieprzowina pieczona w sosie własnym z gorczycą i ziołami

Kaczka pieczona w sosie z dzikiej róży z karmelizowanymi jabłkami

Pierogi z kapustą i grzybami

Chrupiące kopytka smażone na maśle

***

Desery

Sernik ze skórką pomarańczową polany czekoladą

Strudel z jabłkami i rodzynkami

Piernik przekładany pomadą ze śliwek węgierek

Kutia wigilijna doprawiona gryczanym miodem

Lukrowany makowiec z dużą ilością bakalii

Kompot z suszonych owoców

 

BUFET II

 

Zimny bufet

Talerz polskich ryb wędzonych z koperkiem i kwaśną śmietaną

Śledzie królewskie – marynowane w korzennej cebulce i wódce, w puszystym sosie

śmietanowo – jabłkowym, ze śliwką i grzybami

Karp faszerowany po żydowsku ( z rodzynkami i warzywami)

Łosoś faszerowany własnym mięsem z palonymi migdałami ,warzywami i lekko doprawionym lipowym miodem

Plastry ziemniaków z musem z wędzonego pstrąga i sosem kawiorowym

Sandacz smażony po pierzynką z duszonych warzyw doprawianych kremem z pomidorów

Szczupak pieczony w całości faszerowany grzybami

Ryby marynowane w korzenno-warzywnej zalewie z opiekanym razowym chlebem

Sałatka Szuba (śledzie przekładane warstwami z ziemniakami, buraczkami, cebulą i kwaśną śmietaną)

Drobno krojona sałatka jarzynowa w drążonych pomidorach

Zielona sałata z wędzoną sieją ,ogórkiem kiszonym i gotowanym jajkiem

Sałatka ziemniaczana z kawałkami wędzonego węgorza i szczypiorkiem

Sałatka z marynowanych czerwonych buraczków z rodzynkami

***

Gorący bufet

Zupa borowikowa z kapka śmietany i łazankami

Smażone fileciki z karpia z chrzanowym sosem

Zrazy ze szczupaka w kremie ziemniaczano-grzybowym

Kulebiak z łososiem

Pierogi z kapustą i grzybami

Postna wigilijna kapusta z lnianym olejem

Ziemniaczki zapiekane z rozmarynem

***

Desery

Sernik ze skórką pomarańczową polany czekoladą

Strudel z jabłkami i rodzynkami

Piernik przekładany pomadą ze śliwek węgierek

Kutia wigilijna doprawiona gryczanym miodem

Lukrowany makowiec z dużą ilością bakalii

Kompot z suszonych owoców