Menu wigilijne to wspaniała okazja, aby cieszyć się Świętami Bożego Narodzenia pośród najbliższymi lub współpracownikami. Na tak uroczystą okazję Catering Group przygotowało wspaniałe propozycje, które przypadną do gustu wszystkim uczestnikom wieczerzy wigilijnej czy spotkania opłatkowego. Na gości czekają wykwintne potrawy w formie zimnego bufetu, opartego na wspaniałych daniach, których głównym składnikiem są ryby. Podane w bardzo interesujący i niezwykły sposób, występują w towarzystwie grzybów, warzyw, nabiału czy pieczywa.
Kompozycje pozwolą na rozkoszowanie się znanymi potrawami w zupełnie innej odsłonie – ciekawej i efektownej. Menu wigilijne z Catering Group to także doskonałej jakości potrawy składające się na gorący bufet. Do wyboru są aromatyczne zupy, tradycyjne pierogi czy pyszne dania z ryby podane na gorąco.
Uwieńczeniem spotkania przy opłatku będą słodkie desery, inspirowane polską tradycją – serniki, kutie, strudle, makowce czy pierniki. Całość – podana w efektownej formie – przybiera wyjątkowego, świątecznego charakteru.
Jeśli organizują Państwo spotkanie wigilijne, to Catering Group sprawi, że serwowane menu stworzy przyjazną, świąteczną atmosferę.
BUFET I
Zimny bufet
Tatar z marynowanego łososia z olejem z pestek dyni i kiełkami
Ryby z naszej wędzarni dekorowane cytryną i koprem
Śledź z sałatką z plastrów małych buraczków marynowanych w zakwasie warzywnym
Karp faszerowany na słodko w galaretce z ciemnego piwa
Delikatny mus z wędzonego pstrąga z chrzanowym kremem
Szczupak pieczony w całości faszerowany grzybami
Roladki z sandacza nadziewane musem z szyjek rakowych
Wybór pasztetów z domowymi marynatami, z konfiturą z żurawiny
Soczysta wędzona na zimno szynka wiejska podana z tatarskim sosem
Polędwiczki wieprzowe pieczone w miodzie nadziewane suszoną śliwką
Zielona sałata z wędzoną sieją ,ogórkiem kiszonym i gotowanym jajkiem
Sałatka ziemniaczana ze szczypiorkiem ,prażonym bekonem i marynowanymi kurkami
Sałatka z czerwonych buraczków z marynowanymi rodzynkami i orzechami
***
Gorący bufet
Wigilijny barszcz czerwony z uszkami
Smażone fileciki z karpia królewskiego z sosem grzybowym
Pstrąg z duszonymi warzywami w sosie pomidorowym
Wieprzowina pieczona w sosie własnym z gorczycą i ziołami
Kaczka pieczona w sosie z dzikiej róży z karmelizowanymi jabłkami
Pierogi z kapustą i grzybami
Chrupiące kopytka smażone na maśle
***
Desery
Sernik ze skórką pomarańczową polany czekoladą
Strudel z jabłkami i rodzynkami
Piernik przekładany pomadą ze śliwek węgierek
Kutia wigilijna doprawiona gryczanym miodem
Lukrowany makowiec z dużą ilością bakalii
Kompot z suszonych owoców
BUFET II
Zimny bufet
Talerz polskich ryb wędzonych z koperkiem i kwaśną śmietaną
Śledzie królewskie – marynowane w korzennej cebulce i wódce, w puszystym sosie
śmietanowo – jabłkowym, ze śliwką i grzybami
Karp faszerowany po żydowsku ( z rodzynkami i warzywami)
Łosoś faszerowany własnym mięsem z palonymi migdałami ,warzywami i lekko doprawionym lipowym miodem
Plastry ziemniaków z musem z wędzonego pstrąga i sosem kawiorowym
Sandacz smażony po pierzynką z duszonych warzyw doprawianych kremem z pomidorów
Szczupak pieczony w całości faszerowany grzybami
Ryby marynowane w korzenno-warzywnej zalewie z opiekanym razowym chlebem
Sałatka Szuba (śledzie przekładane warstwami z ziemniakami, buraczkami, cebulą i kwaśną śmietaną)
Drobno krojona sałatka jarzynowa w drążonych pomidorach
Zielona sałata z wędzoną sieją ,ogórkiem kiszonym i gotowanym jajkiem
Sałatka ziemniaczana z kawałkami wędzonego węgorza i szczypiorkiem
Sałatka z marynowanych czerwonych buraczków z rodzynkami
***
Gorący bufet
Zupa borowikowa z kapka śmietany i łazankami
Smażone fileciki z karpia z chrzanowym sosem
Zrazy ze szczupaka w kremie ziemniaczano-grzybowym
Kulebiak z łososiem
Pierogi z kapustą i grzybami
Postna wigilijna kapusta z lnianym olejem
Ziemniaczki zapiekane z rozmarynem
***
Desery
Sernik ze skórką pomarańczową polany czekoladą
Strudel z jabłkami i rodzynkami
Piernik przekładany pomadą ze śliwek węgierek
Kutia wigilijna doprawiona gryczanym miodem
Lukrowany makowiec z dużą ilością bakalii
Kompot z suszonych owoców