ADRES

Instalatorów 7c, 02-237 Warszawa


KONTAKT

664 753 035

mobile logo

Menu

Zobacz co możemy Ci zaproponować

MENU BOŻONARODZENIOWE

BUFET I

Zimny bufet

Tatar z marynowanego łososia z olejem z pestek dyni i kiełkami

Ryby z naszej wędzarni dekorowane cytryną i koprem

Śledź z sałatką z plastrów małych buraczków marynowanych w zakwasie warzywnym

Karp faszerowany na słodko w galaretce z ciemnego piwa

Delikatny mus z wędzonego pstrąga z chrzanowym kremem

Szczupak pieczony w całości faszerowany grzybami

Roladki z sandacza nadziewane musem z szyjek rakowych

Wybór pasztetów z domowymi marynatami, z konfiturą z żurawiny

Soczysta wędzona na zimno szynka wiejska podana z tatarskim sosem

Polędwiczki wieprzowe pieczone w miodzie nadziewane suszoną śliwką

Zielona sałata z wędzoną sieją ,ogórkiem kiszonym i gotowanym jajkiem

Sałatka ziemniaczana ze szczypiorkiem ,prażonym bekonem i marynowanymi kurkami

Sałatka z czerwonych buraczków z marynowanymi rodzynkami i orzechami

***

Gorący bufet

Wigilijny barszcz czerwony z uszkami

Smażone fileciki z karpia królewskiego z sosem grzybowym

Pstrąg z duszonymi warzywami w sosie pomidorowym

Wieprzowina pieczona w sosie własnym z gorczycą i ziołami

Kaczka pieczona w sosie z dzikiej róży z karmelizowanymi jabłkami

Pierogi z kapustą i grzybami

Chrupiące kopytka smażone na maśle

***

Desery

Sernik ze skórką pomarańczową polany czekoladą

Strudel z jabłkami i rodzynkami

Piernik przekładany pomadą ze śliwek węgierek

Kutia wigilijna doprawiona gryczanym miodem

Lukrowany makowiec z dużą ilością bakalii

Kompot z suszonych owoców

BUFET II

Zimny bufet

Talerz polskich ryb wędzonych z koperkiem i kwaśną śmietaną

Śledzie królewskie – marynowane w korzennej cebulce i wódce, w puszystym sosie

śmietanowo – jabłkowym, ze śliwką i grzybami

Karp faszerowany po żydowsku ( z rodzynkami i warzywami)

Łosoś faszerowany własnym mięsem z palonymi migdałami ,warzywami i lekko doprawionym lipowym miodem

Plastry ziemniaków z musem z wędzonego pstrąga i sosem kawiorowym

Sandacz smażony po pierzynką z duszonych warzyw doprawianych kremem z pomidorów

Szczupak pieczony w całości faszerowany grzybami

Ryby marynowane w korzenno-warzywnej zalewie z opiekanym razowym chlebem

Sałatka Szuba (śledzie przekładane warstwami z ziemniakami, buraczkami, cebulą i kwaśną śmietaną)

Drobno krojona sałatka jarzynowa w drążonych pomidorach

Zielona sałata z wędzoną sieją ,ogórkiem kiszonym i gotowanym jajkiem

Sałatka ziemniaczana z kawałkami wędzonego węgorza i szczypiorkiem

Sałatka z marynowanych czerwonych buraczków z rodzynkami

***

Gorący bufet

Zupa borowikowa z kapka śmietany i łazankami

Smażone fileciki z karpia z chrzanowym sosem

Zrazy ze szczupaka w kremie ziemniaczano-grzybowym

Kulebiak z łososiem

Pierogi z kapustą i grzybami

Postna wigilijna kapusta z lnianym olejem

Ziemniaczki zapiekane z rozmarynem

***

Desery

Sernik ze skórką pomarańczową polany czekoladą

Strudel z jabłkami i rodzynkami

Piernik przekładany pomadą ze śliwek węgierek

Kutia wigilijna doprawiona gryczanym miodem

Lukrowany makowiec z dużą ilością bakalii

Kompot z suszonych owoców