Menu Okolicznościowe

Menu okolicznościowe to oferta dla osób, które planują zorganizowanie dedykowanych imprez firmowych i prywatnych. W naszej ofercie znajduje się przygotowanie oprawy szerokiego zakresu imprez:

  • rocznicowych,
  • urodzin i imienin
  • zaślubin,
  • komunii,
  • chrzcin,
  • konsolacji.

Propozycja firmy Catering Group pozwala w szybki i atrakcyjny cenowo sposób zorganizować pełny poczęstunek dla wielu gości. Wszystkie potrawy są podane w sposób bardzo efektowny, który podnosi ich walory wizualne i zachęca do degustacji. Oferujemy kompozycje zbudowane, zarówno na podstawie mięsnej, jak i lżejsze połączenia na bazie najlepszych gatunków ryb czy warzyw i owoców. Kaskada smaków, która zaczyna się z pierwszym kęsem proponowanych przez naszą firmę dań, pozwoli Państwu oczarować każdego gościa i wprawić go w doskonały nastrój.

Wykorzystujemy jedynie świeże składniki i wzbogacamy je doskonałymi dodatkami co czyni nasze menu okolicznościowe wyjątkowym i godnym spróbowania. W ofercie znajdą Państwo zarówno przystawki, dania główne, jak i wyjątkowe desery. Na Państwa Młodych czeka wspaniały chlebek na powitanie oraz cudowny tort weselny.

Wybierz Catering Group i stwórz wspaniałe menu na różne okoliczności!

 

MENU WESELNE

 

POWITANIE, CHLEB WESELNY

***

DANIA SERWOWANE NA POCZĄTEK

Zupa

Zupa kremowa ze szparagów z białym winem i ziołami

***

Danie główne

Filet z mazurskiego sandacza podany na tarcie z rakami i porami i sosem koralowym

***

PRZEKĄSKI W STOLE LUB W FORMIE BUFETU
dostępne przez cały czas trwania imprezy

Tatar z marynowanego łososia z ogórkiem i wasabi

Śledź po staropolsku z tartym jabłuszkiem i selerem w gęstej śmietanie

Plastry pieczonej piersi indyka z sosem z tuńczyka i kaparów

Tradycyjne mięsa pieczone, pasztety i wędliny z domowymi marynatami, z konfiturą z żurawiny i sosem

Mozzarella marynowana w pesto z pomidorami i oliwą z oliwek

Mus z koziego sera z grillowanymi warzywami

Tradycyjna sałatka jarzynowa dekorowana jajkami przepiórczymi

Sałata rzymska z grillowanym kurczakiem i grzankami w sosie Caesar

Liście świeżego szpinaku z grzankami i serem pleśniowym

***

DANIE SERWOWANE (22.00-23.00)

Piersi z kurczaka faszerowane serem ricotta i suszonymi pomidorami podane z sosem bazyliowym

***

TORT WESELNY

***

Bufet Deserowy

Mini musy w czekoladowych foremkach

Szarlotka z bitą śmietaną i sosem waniliowym

Tartoletki z kremem kawowym i bakaliami

Świeże krojone owoce

***

DANIE SERWOWANE (2.00-3.00)

Staropolski żurek z wiejską szynką i tartym chrzanem

 

MENU KOMUNIJNE

 

Przystawki podane na stole na półmiskach

Tatar z łososia aromatyzowany oliwą z pestek dyni

Pasztety mieszane z marynatami i żurawiną

Tradycyjne mięsa pieczone i wędliny z sosem tatarskim, chrzanem i ćwikłą

Mini musy z koziego sera z grillowaną papryką czerwoną

Przekładaniec z mozzarelli, pomidorów i avocado w sosie pesto

Sałatka ze świeżych liści szpinaku z serem Gorgonzola

Sałatka Caesar z grillowanym kurczakiem i grzankami

***

Zupa

Aromatyczna zupa borowikowa z domowymi łazankami

***

Danie główne

Polędwiczki wieprzowe podane z kasza jaglaną, młodymi buraczkami i sosem z czarnych jagód

***

Deser

Kremówka z czerwonymi owocami

***

Tort okolicznościowy

***

Menu dla dzieci

Przystawki takie jak dla dorosłych

***

Zupa

Zupa pomidorowa (na bazie rosołu) z domowymi kluseczkami

***

Danie główne

Schab panierowany w sezamie podany z mizerią i młodymi ziemniaczkami

***

Desery

Lody z owocami